موضوع تمبر
روز ملل متحد
سازمان ملل متحد در ۲۴ اکتبر سال ۱۹۴۵ بنیانگذاری شد. در سال ۱۹۴۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد این تاریخ را به عنوان روز ملل متحد، روزی برای شناساندن اهداف و دستاوردهای سازمان ملل به مردم جهان و جلب پشتیبانی آنها برای سازمان، اعلام کرد.[۱]
در سال ۱۹۷۱، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه دیگری را تصویب کرد (قطعنامه ۲۷۸۲) که اعلام میکرد که روز ملل متحد باید به یک بزرگداشت بینالمللی یا یک روز تعطیل بینالمللی تبدیل شود و پیشنهاد میشود کشورهای عضو سازمان این روز را به عنوان یک روز تعطیل عمومی در کشور خود بپذیرند.[۲]
روز ملل متحد در سراسر جهان با دورهمیها، گفتگوها و نمایشگاههایی دربارهٔ دستاوردها و اهداف سازمان ملل همراه است. این روز فقط در کوزوو تعطیل است زیرا این سرزمین توسط هیئت دولت موقت سازمان ملل اداره میشود.
مدارس بینالمللی پرشماری در سراسر جهان تنوع فرهنگی خود را در این روز جشم میگیرند. این جشنها بیشتر شامل نمایش فرهنگی در شامگاه و نمایشگاه غذا است که در آن غذاهایی از سرتاسر جهان موجود است. در فیلیپین در این روز که آخرین روز مدرسه پیش از تعطیلات نیمسال آموزشی مدرسههاست، دانشآموزان لباسهای ملی کشورهای عضو را میپوشند و در مدارس برنامههای گوناگونی از جمله اجرای نمایش و پخت غذا، برگزار میشود.
در این روز در ایالات متحده آمریکا، رئیسجمهور یک اعلامیه صادر میکند.[۳]
در سال ۱۹۵۱ در روز ملل متحد، اداره پست سازمان ملل اولین تمبرهای سازمان ملل را به دلار آمریکا در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک صادر کرد.[۴]
پیام شاه بهمناسبت بیستوچهارمین سال تأسیس سازمان ملل متحد (۲ آبان ۱۳۴۸)
آغاز بیستوچهارمین سال تأسیس سازمان ملل متحد را به همه ملل عضو این سازمان تبریک میگوییم و صمیمانه خواستار استحکام و قوام روزافزون این سازمان بزرگ جهانی هستیم.
در طول قریب یک ربع قرن، سازمان ملل متحد با آزمایشهای دشواری مواجه شده و بحرانهای فراوانی را پشت سر گذاشتهاست که شاید در گذشته هر یک از آنها برای متلاشی کردن سازمان یا اتحادیهای کافی بود، ولی سازمان ملل متحد توانست از همه این آزمایشها به سلامت بیرون آید، زیرا کشورهای عضو این سازمان حتی آنهایی که با اقدامات یک طرفه خود حیثیت و نفوذ کلام جهانی این سازمان را به مخاطره میافکنند به خوبی احساس میکنند که وجود چنین سازمانی که هیچ چیز بهتری نمیتوان به جای آن گذاشت، برای همه جوامع بشری در عصری که وابستگی سرنوشت ملل به یکدیگر روزبهروز زیادتر میشود، به چه اندازه اهمیت دارد.
بیستوچهار سال پیش که ایران به اتفاق عدهای دیگر از کشورها این سازمان را پایهگذاری کرد، تعداد اعضای سازمان ملل متحد در حدود پنجاه کشور بود، در حالی که امروز این رقم به ۱۲۶ کشور بالغ شدهاست، زیرا دوران رشد سازمان ملل متحد همزمان با دوران افول استعمار و پیدایش دول تازه استقلالیافته بودهاست و این خود از بزرگترین افتخارات این سازمان است. البته هنوز استعمار آنچنان که آرزوی همه مردم نیکاندیش جهان است، به کلی از روی زمین ریشهکن نشدهاست و تبعیضات نژادی نیز که از بدترین یادگارهای طرز فکر استعماری است، علیرغم مبارزات پیگیر سازمان ملل متحد در برخی از نقاط جهان حکمفرما است، ولی شاید یکی از مهمترین شایستگی سازمان ملل متحد همین باشد که با جلب توجه دائم جهانیان به این شرایط غیر عادلانه، افکار عمومی را در تمام گیتی در مقیاسی وسیع بسیج کردهاست که خواهناخواه در جریان وقایع و تحولات آینده مؤثر خواهدبود. بدیهی است این سازمان بزرگ بینالمللی دوشادوش موفقیتهای خود با ناکامیهای بسیار نیز مواجه بوده و هست و ما با کمال تأسف بارها شاهد عدم توانایی آن در عملی کردن توصیهها و قطعنامههای خود بودهایم، ولی بیانصافی است اگر بخواهیم خود این سازمان را مسئول این ناکامیها بدانیم، زیرا سازمان ملل متحد به تنهایی یک نیروی مادی مافوق قدرتها نیست، بلکه نیروی آن قدرت معنوی است که از حسن نیت و همکاری داوطلبانه ملل عضو آن به وجود میآید و بالطبع در هر مورد خودخواهیها و کوتهبینیهای کشورها میتواند اجرای نظریات منطقی و واقعبینانه این سازمان را عقیم بگذارد.
کشور ما که خوشبختانه در تمام مدت عمر سازمان ملل متحد همواره پشتیبان تصمیمات و قطعنامههای آن بوده و هرگز در طریق تضعیف آن گام برنداشتهاست، عقیده راسخ دارد که صلاح واقعی هیچ کشوری در جهان امروز کاستن از حیثیت و نفوذ جهانی این سازمان نیست، ولو آنکه این کار مستلزم صرفنظر از برخی خودخواهیها و اغراض ملی باشد، زیرا اگر پای این قدرت معنوی بینالمللی از میدان حل اختلافات کنار برود و اختیار این حل اختلافها فقط به زور و قدرت مادی سپردهشود، هیچ تضمینی وجودندارد که یک قدرت مادی بالاتر نظریات خود را بر اساس همان خودخواهیها و اغراض ملی بدان کشور تحمیل نکند.
در تحلیل و تجزیه فعالیتهای بیستوسه ساله سازمان ملل متحد، میتوانیم با خوشوقتی به نقش بزرگ این سازمان در توسعه طرحها و همکاریهای اقتصادی ملل جهان اشارهکنیم که از مجرای برنامههای سازمان توسعه صنعتی و برنامههای توسعه ملل متحد و کنفرانسهای بازرگانی بینالمللی و برنامههای تغذیه برای مردم گرسنه جهان انجام میگیرد و ما صمیمانه توفیق هر چه بیشتر این سازمان را در اجرای این برنامهها خواستاریم.
همچنین آرزومندیم که کوششهای سازمان برای منع گسترش مسابقه تسلیحاتی دیر یا زود با موفقیت قرین گردد و با برطرفشدن این کابوس موحشی که بر سراسر بشریت سنگینی میکند مبالغ سرسامآوری که امروزه صرف تهیه سلاحهای مخرب و نابودکننده میشود در راه پیروزی جامعه انسانی در پیکار واقعی و اصلی بشریت، یعنی پیکار با جهل و فقر و بیماری و گرسنگی به کار افتد.
در این فرصت لازم میدانیم به مناسبت پایان بیستمین سال فعالیت جمعیت ایرانی طرفدار ملل متحد، مراتب خوشوقتی خود را از مساعی این جمعیت در ترویج و اشاعه اصول سازمان ملل متحد ابرازداریم و بار دیگر تأکید میکنیم که کشور ما به پیروی از سنن و اصول دیرینه فرهنگ بشردوستانه و انسانی خود همواره پشتیبان این سازمانی خواهدبود که خود افتخار بنیانگذاری آن را داشتهاست.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.