سال 1348

1446 – سالگرد سازمان بین المللی کار 1348

این محصول در فروشگاه موجود است

سال انتشار 1348
تاریخ توزیع 1348/02/10
تعداد قطعه در سری 1
تیراژ 300/000
قیمت اسمی 10 ریال
طراح
دندانه 10.5
فیلیگران 5
تعداد قطعات در ورق 50
چاپخانه

سازمان بین المللی کار

سازمان بین‌المللی کار یکی از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد است که به امور مربوط به کار و کارگران می‌پردازد. این سازمان در سال ۱۹۱۹ و در نتیجه بحث‌های کنفرانس صلح پاریس تأسیس شد. سازمان بین‌المللی کار در آغاز وابسته به جامعه ملل بود و پس از تأسیس سازمان ملل متحد از سازمان‌های وابسته به آن شد. منشور فعلی سازمان که به بیانیه فیلادلفیا معروف است در سال ۱۹۴۴ تصویب شد.

مقر این سازمان در شهر ژنو در کشور سوئیس است. این سازمان هر سال در ماه خرداد کنفرانسی برگزار می‌شود.

 

سازمان بین‌المللی کار در سال ۱۹۱۹ پس از پایان جنگ جهانی اول در زمانی که کنفرانس صلح در کاخ ورسای بر پا بود، شکل گرفت. نیاز به پیدایش چنین سازمانی در قرن نوزدهم به وسیله دوتن از صنعتگران ولزی و فرانسوی یعنی رابرت اوون و دانیل لگراند مورد تأکید و پیگیری قرار گرفته بود. پس از آنکه طرح مذکور در خلال همکاری‌های بین‌المللی جهت تدوین قانون کارگران در سال ۱۹۰۱ در باسل مورد توجه قرار گرفت. سازمان ILO با هدف تدوین مقررات و قوانین بین‌المللی در جهت بهینه‌سازی استانداردهای بین‌المللی کار و حصول اطمینان از بکارگیری آن‌ها متولد شد. قانون ILO در بین ماه‌های ژانویه و آوریل ۱۹۱۹ به وسیله کمیسیون کار در کنفرانس بین‌المللی صلح تدوین شد. این کمیسیون ترکیبی بود از نمایندگان ۹ کشور بلژیک، کوبا، چکسلواکی، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، لهستان، بریتانیا، و ایالات متحده آمریکا که رهبری کمیسیون را ساموئل گامپرس، رئیس فدراسیون کارگری آمریکا (AFL) بر عهده داشت. نتیجه این نشست بروز سازمان سه جانبه گرایی بود که تنها سازمانی بود که نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران را در یک نقطه سامان می‌داد. قانون ILO فصل هشتم معاهده صلح ورسای است.

 

پیام شاه به‌مناسبت پنجامین سال تأسیس سازمان بین‌المللی کار (۲ اردیبهشت ۱۳۴۸)

در این موقع که پنجاهمین سال تأسیس و فعالیت سازمان بین‌المللی کار آغازمی‌گردد، لازم می‌دانیم یک بار دیگر اهمیت این سازمان مفید و نقش مهم و ارزنده آن را در برقراری صلح و نظم جهانی که جز بر اساس حفظ و رعایت حقوق بشر و تأمین عدالت اجتماعی استوارنمی‌شود، متذکرگردیم.

سازمان بین‌المللی کار که دولت شاهنشاهی ایران یکی از بنیان‌گذاران آن است، مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی و فقر محرومیت و ترس از آینده را هدف خود قرار داده‌است و این همان اصولی است که پایه انقلاب سفید ایران را تشکیل می‌دهد. انقلابی که هدف اساسی آن ایجاد یک جامعه مترقی و مرفه است. خاصه آنکه با اجرای اصل مهم سهیم‌کردن کارگران در منافع کارگاههای صنعتی و تولیدی، نظم نوینی در رابطه بین کارگر و کارفرما برقرار گردیده و با تحولات عظیمی که در سنوات اخیر در شئون اقتصادی حاصل‌شده و کشور به سرعت به سوی صنعتی‌شدن پیش می‌رود، اهمیت مسایل اجتماعی بیش از پیش نمایان می‌گردد و تردید نیست که حفظ و حراست نیروی کار، تأمین شرایط کار و زندگی مناسب برای آن، کوشش در بالابردن سطح مهارت کارگران که نتیجه آن افزایش و بهبود تولید و بالارفتن سطح دستمزد و درآمد و به‌النتیجه سطح زندگی کارگران است و بالاخره تأمین اجتماعی طبقه فعال و مولد ثروت کشور از اهم مسایل بوده و باید مورد توجه کامل قرارگیرد.

با در نظرگرفتن اینکه همه‌ساله کنفرانس بین‌المللی کار با شرکت نمایندگان دولتها و کارفرمایان و کارگران اکثریت قریب به‌اتفاق کشورهای جهان تشکیل شده و مسایل مزبور مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرارگفته و راه حلهایی در سطح جهانی ارائه می‌گردد، مقررداشتیم که قبل از تشکیل کنفرانس، جلساتی با حضور کارشناسان و نمایندگان دستگاههای مختلف دولتی و خصوصی که به نحوی از انحاء در این مسایل مسئولیتی به عهده داشته یا ذی‌علاقه هستند و همچنین نمایندگان سازمانهای کارفرمایی و کارگری به نام کنفرانس ملی کار تشکیل شود و از طریق بحث و تبادل نظر در مسایل مربوط به کار و تأمین اجتماعی راه حلهای صحیح و منطقی در سطح ملی ارائه گردد.

موفقیت کنفرانس ملی کار و مزید توفیق سازمان بین‌المللی کار و کلیه افرادی را که این اهداف عالی را نصب‌العین خود قرارداده‌اند، مسئلت داریم.

هر ساله ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) به مناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت شغلی شعاری توسط سازمان بین‌المللی کار (ILO) برای توسعه پایدار و الزامات مقاوله نامه های مصوب برای کشورهای عضو، به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

سال شعار
2020 سکوت را بشکن
2019 آینده ایمن و سالم در مشاغل
۲۰۱۸ ایجاد محیط‌های کاری سالم و ایمن برای جوانان و نسل آینده
۲۰۱۷ بهبود جمع‌آوری و استفاده از داده‌های ایمنی و سلامت شغلی (OSH)
۲۰۱۶ استرس در محیط کار، یک چالش جمعی (Workplace Stress: a collective challenge)
۲۰۱۵ تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و سلامت کار
۲۰۱۴ ایمنی و بهداشت در استفاده از مواد شیمیائی هنگام کار
۲۰۱۳ پیشگیری از بیماری های شغلی

https://fa.wikipedia.org/wiki

 

جدول پیشرفت قیمت:

از زمان چاپ کاتالوگ و راهنمای تمبرهای ایران (سال 1340) تاکنون، نمودار پیشرفت قیمت این سری تمبر به شرح زیر بوده است.

سال قیمت سال قیمت
1340
1342
1343

گالری مهرروز

مهرروزهای منتشره برای این سری تمبر بشکل زیر بوده است:

دیدگاهتان را بنویسید