سال 1346

1379 – نمایشگاه جهانی مونترال 1346

این محصول در فروشگاه موجود است

سال انتشار 1346
تاریخ توزیع 1346/03/17
تعداد قطعه در سری 2
تیراژ 400/000
قیمت اسمی 14 ریال
طراح
دندانه 10.5
فیلیگران 5
تعداد قطعات در ورق 50
چاپخانه

نمایشگاه جهانگیر و بین‌المللی ۱۹۶۷ یا به اکسپو ۶۷ یک نمایشگاه بین‌المللی همگانی بود که در سال ۱۹۶۷ در مونترال در استان کبک کانادا برگزار شد. این نمایشگاه به عنوان کامیاب‌ترین و موفق‌ترین نمایشگاه جهانی سده بیستم شناخته می‌شود که بیشترین شمار بازدیدکننده تا آن تاریخ و ۶۲ کشور مشارکت‌کننده را در بر می‌گرفت. این نمایشگاه همچنین با شمار ۵۶۹٬۵۰۰ بازدیدکننده در روز سوم، رکورد تازه‌ای در این زمینه بر جای گذاشت.

اکسپو ۶۷ جشن اصلی کشور کانادا در یکصدمین سالگرد بنیادگذاریش بود. در آغاز قرار بود که نمایشگاه در مسکو برگزار شود تا برای سالگرد پنجاه سالگی انقلاب روسیه به اتحاد شوروی یاری رساند؛ با این همه بر پایه دلایلی چند، شوروی از برگزاری این نمایشگاه کناره‌گیری کرد و کانادا توانست برگزاری آن را از آن خود کند.

پروژه نمایشگاه جهانی در آغاز پشتیبانی همه سویه در کانادا را به همراه نداشت. اراده و خواست شهردار مونترال، ژان دراپو و گروهی از مدیران بود که این پروژه را راهبری کرد و برآوردها واکاوی‌های رایانه‌ای مبنی بر شکست پروژه را با ناکامی روبرو کردند.

پس از آنکه اکسپو ۶۷ در اکتبر ۱۹۶۷ به پایان رسید، جایگاه نمایشگاه و بیشتر غرفه‌ها تا سال ۱۹۸۴ دست نخورده بر جای ماندند تا در ماه‌های تابستان پذیرای بازدیدکنندگان باشند. از آنجا که بیشتر ساختمان‌ها که برای کاربری درازمدت طراحی و ساخته نشده بودند، بسیاری از آنها دچار ویرانی شدند و از این رو در سال ۱۹۸۴ برچیده شدند. امروز جزیره میزبان این نمایشگاه به عنوان یک بوستان و جایگاه تفریحی بهره‌برداری می‌شود و تنها شمار بسیار اندکی از سازه‌های اکسپو ۶۷ در آن بر جای مانده‌است.

غرفه ایران در نمایشگاه “اکسپو ۶۷”، طراحی از عبدالعزیز فرمانفرمائیان

نشان‌واره نمایشگاه اکسپو ۶۷

 

بیانات شاه هنگام بازدید از نمایشگاه جهانی مونترال در کانادا (۴ شهریور ۱۳۴۶)

خوشحالم از اینکه از نمایشگاه جهانی مونترآل بازدیدمی‌کنم. شرکت ما در این نمایشگاه نه تنها برای این است که خود را به جهانیان بشناسانیم، بلکه منظور اصلی شناخت سایر ملل جهان و نشان‌دادن امکان یک همکاری و هماهنگی در سطح بین‌المللی است. من در این دو روز از نزدیک مشاهده‌کردم که هزاران بازدیدکننده از نمایشگاه مشتاقانه برای دیدن غرفه‌های مختلف می‌شتابند و همه غرفه‌ها مورد توجه بازدیدکنندگان قرارمی‌گیرد. این قدم بزرگی است که در راه رسیدن به هدف اصلی یعنی تفاهم هر چه بیشتر بین ملل جهان برداشته شده‌است.

دو سال پیش که از محل نمایشگاه مونترآل بازدید کردم این محل زمینی صاف بیش نبود، ولی اکنون مشاهده می‌شود که در نتیجه فعالیت و همکاری ملت کانادا و کشورهای شرکت‌کننده نمایشگاهی به این عظمت و زیبایی ساخته شده‌است، و این خود نمونه بارزی از نتیجه درخشان همکاری سازنده بین‌المللی است.

https://fa.wikipedia.org/wiki

 

جدول پیشرفت قیمت:

از زمان چاپ کاتالوگ و راهنمای تمبرهای ایران (سال 1340) تاکنون، نمودار پیشرفت قیمت این سری تمبر به شرح زیر بوده است.

سال قیمت سال قیمت
1340
1342
1343

گالری مهرروز

مهرروزهای منتشره برای این سری تمبر بشکل زیر بوده است:

دیدگاهتان را بنویسید