سال 1332

0926 – چاه البرز قم سری هوایی

این محصول در فروشگاه موجود است

سال انتشار 1332
تاریخ توزیع 1332/02/15
تعداد قطعه در سری 4
تیراژ
قیمت اسمی 38 ریال
طراح افضل الدین آذربد
دندانه 11
فیلیگران ندارد
تعداد قطعات در ورق 50
چاپخانه

موضوع تمبر

میدان نفتی البرز قم

میدان نفتی البرز قم از نخستین میدان‌های نفتی کشور است که با هدف اکتشاف نفت در مرکز ایران انتخاب شد و در شمال شهر قم به نتیجه رسید. آغاز علیات اکتشافی در دراوایل تیرماه سال ۱۳۳۰ بود و اولین چاه یک سال بعد در تیرماه ۱۳۳۱ به نفت رسید.[۱]

نخستین بررسی‌های اولیه برای حفاری با چاه شماره یک آغاز شد که پس از مدتی به نتیجه نرسید و سپس حفاری چاه شماره دو برای گمانه زنی انجام شد. سرانجام چاه شماره سه در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۳۱ در عمق ۲۲۸۸ متری به مخزن نفت رسید. فشار اولیه این چاه ۴۰۰ اتمسفر بود. سرپرستی گروه اکتشافی را کارشناسان سوئیسی به رهبری اوگوست گاسنر بر عهده داشت.[۲]

مهمترین اکتشاف نفتی در این منطقه چاه شماره ۵ بود که پس از نتیجه رسیده این چاه به فوران نفت از منجر شد و در مدت یکصد روزی که فوران نفت از آن ادامه داشت، روزانه ۱۲۰ هزار بشکه نفت خام از آن تخلیه شد که بعنوان بزرگترین فوران چاه نفت در تاریخ توسط گینس شناخته شده است پس از فوران جریان نفت توسط کارشناسان آمریکایی به اطراف هدایت و برای جلوگیری از خطرات ناشی از انفجار مخزن به آتش کشیده شد. میزان نفت به آتش کشیده شده برای مهار چاه نزدیک به ١٥ میلیون بشکه تخمین زده می‌شود.[۳]

بر اساس مطالعات انجام گرفته در شرکت ملی نفت ایران کل ذخیره این میدان که به صورت طبیعی قابل تخلیه است، حدود ۱۰ میلیون بشکه برآورد شده که به نظر می‌رسد با تزریق گاز، میزان نفت قابل برداشت از این میدان به حدود ۱۶ میلیون بشکه قابل افزایش است.

همچنین مطالعات انجام شده در پژوهشگاه صنعت نفت حاکی از آن است که نفت این میدان از نوع مرغوب و با درجه سبکی ۳۷ ای پی آی است.

با گذشت نزدیک به ۶۴ سال از کشف میدان نفتی البرز قم مطالعات جدید اکتشاف حاکی از افزایش ۱۰۰ میلیون بشکه‌ای این میدان نفتی در مرکز کشور است.

جدیداً مطالعات اکتشافی در میدان نفتی البرز در شمال شهر قم حاکی از کشف ۱۰۰ میلیون بشکه ذخایر جدید نفت خام در این منطقه هیدروکربوری است.

مساحت این میدان نفتی را حدود ۶۰۰ کیلومتر مربع می‌باشد. با حفاری یک حلقه چاه امکان تولید روزانه ۲ هزار بشکه نفت خام از میدان البرز وجود دارد.

براساس مطالعات انجام گرفته با توسعه مجدد فاز اول میدان نفتی البرز قم امکان تولید روزانه ۵ هزار بشکه نفت خام وجود دارد.

 

تمبر هوايی

تمبر هوايي را از اقسام تمبر جاري بايد به حساب آورد كه روي آن كلمه پست هوايي يا تصويري كه هوايي بودن تمبر را نمايان مي سازد نقش كرده اند. كشورهاي انگليسي زبان از كلمه پست هوايي Ari mail يا Air Mails استفاده مي كنند و عرب زبانان از كلمه بريد جوي و اسپانيولي زبانان از Aereo-Correo. تمبرهاي هوايي به طور معمول ارقام خيلي ريز قيمت را ندارند.
اولين سري تمبر هوايي ايران با سورشارژ تمبرهاي شير و خورشيد مشروطه در سال 1306شمسي و اولين سري مستقل براي پست هوايي در سال 1309 شمسي منتشر گرديد.

 

https://fa.wikipedia.org/wiki

جدول پیشرفت قیمت:

از زمان چاپ کاتالوگ و راهنمای تمبرهای ایران (سال 1340) تاکنون، نمودار پیشرفت قیمت این سری تمبر به شرح زیر بوده است.

سال قیمت سال قیمت
1340
1342
1343

گالری مهرروز

مهرروزهای منتشره برای این سری تمبر بشکل زیر بوده است:

دیدگاهتان را بنویسید